кафедра готельно-ресторанної та курортної справи

 
Загальна інформація
Новини кафедри
Склад кафедри
Спеціальності
Студентство і наука
Інформація для студентів
Дисципліни
Методичне забезпечення
Професійне стажування
Науково-дослідна робота
Резюме випускників
Фотогалерея

Професійне стажування

          

У забезпеченні якісної освітньої діяльності у вузах усе більшого значення набуває практична підготовка студентів. Випускник університету, який має практичний досвід роботи, -  більш адаптований до майбутньої трудової діяльності, він може краще оцінити професійну ситуацію та вирішити певні професійні питання. На факультеті харчових технологій готельно - ресторанного і туристичного бізнесу це добре розуміють, тому організація виробничої практики та професійного стажування для студентів – є одним з пріоритетних напрямків роботи як деканату, так і кафедри технології і організації ресторанного господарства.

Для студентів факультету харчових технологій готельно-ресторанного і туристичного бізнесу створені усі необхідні умови для проходження виробничої практики та професійного стажування. З усіма партнерами укладені двосторонні угоди, що забезпечують дотримання зобов’язань як зі сторони університету, так і зі сторони бази практики. Крім цінного досвіду, нових знайомств та вражень, усі студенти по закінченню проходження виробничої практики (професійного стажування) отримують сертифікати та записи до трудової книжки.

          

З 3 квітня по 15 жовтня 2014 року студенти факультету Харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, спеціальності «Готельна і ресторанна справа»проходили стажування у готелях Туреччини, мережі «Papillon Hotels Resorts & Spa», що складається з 3 готелів: Papillon Zeugma, Papillon Ayscha та Papillon Belvil. 


Емблема мережі готелів Papillon

Студенти працювали у таких підрозділах: animation (анімація), guest relation (відділ співпраці з відвідувачами), service & bar (обслуговування у ресторанах, барах), reception.


Студенти ПУЕТ серед працівників відділу animation


Студентки Чаднова В. та Шаповаленко Я. брали участь в мюзиклі «Алааддін» в готелі Papillon Zeugma (animation)


Студентки ПУЕТ Шаповаленко Я. та Запорожець О. під час гри біля басейну (animation)


Студентка ПУЕТ Чаднова В. на ретро-вечірці (animation)


Пінна вечірка, організована стажерами-аніматорами


Студенти ПУЕТ серед працівників відділу service & bar


Студенти ПУЕТ серед працівників Відділу Guest relation

Під час міжнародного стажування студенти мали змогу отримати практичний досвід роботи за своєю спеціальністю, покращити знання іноземної мови, ознайомитися з культурою та традиціями Туреччини.

Для студентів були створені умови, для занять спортом і покращення свого фізичного стану у тренажерному залі.


Студенти у тренажерному залі у вільний час

Керівники готелів були приємно здивовані професійністю, працьовитістю та відповідальністю наших студентів. Тому керівники відділів організовували мотиваційні дні для українських стажерів: яхтинг, сплав на байдарках та подорож на гоночних машинах типу «buggy».


Студенти ПУЕТ на відпочинку, організованому керівниками готелів

Зі стажування студенти повернулися з новими знаннями, вміннями і враженнями.


Студенти ПУЕТ в аеропорту м. Анталія, Турція

          

Мережа ресторанів "Апельсин", м. Ялта

У період з 10 квітня по 30 вересня студенти факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу стажувалися в закладах ресторанного господарства  мережі «Апельсин» в м. Ялта АР Крим.

Під час проходження практики та стажування студенти працювали офіціантами, отримували досвід роботи, вивчали стандарти обслуговування, відпрацьовували професійну поведінку.


Бахмат Вікторія під час роботи на посаді офіціанта


Студентки ПУЕТ в складі колективу Fasion Caféé «Апельсин»

Студенти ПУЕТ набули практичних навичок роботи  при обслуговуванні конференцій та фестивалів


Колектив мережі «Апельсин» під час обслуговування Yalta Rally Fest

          

Проходження літнього професійного стужування в Туреччині

З 23 квітня по 1 вересня студенти гр. ГРС-42 напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа»  Омаржанова Асіят, Швиданенко Дмитро, Белінська Кіра проходили професійне стажування  в готелі «Papillon Ayscha» ( Туреччина).


Під час проходження стажування студенти  оволоділи сучасними технологіями організації готельного та ресторанного обслуговування, методами, формами управління підприємством готельно-ресторанного господарства та його окремими підрозділами.


Швиданенко Дмитро (другий зліва) та Белінська Кіра (перша справа) під час роботи в анімації


Омаржанова Асіят (по центру) під час роботи в дитячій анімації

Студенти отримали досвід практичної роботи у галузі, підвищили рівень своїх професійних навичок  та вдосконалили знання  іноземних мов.

          

Проходження професійного стажування у Польщі

У січні 2013 року студентам напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» Полтавського університету економіки і торгівлі вдруге буланадана можливістьстажуватися на підприємстві Вілла Сандра (м.Болеславов, Польща).


Студенти ПУЕТ на робочомумісці. Зліва направо: Швиданенко Дмитро, Суглобов Богдан, Скрипкіна Юлія, Кутєпова Юлія, Дамаскіна Інна

За час проходження професійного стажування студенти теоретично та практично ознайомилися із роботою даного готельно-ресторанного комплексу та окремими його підрозділами, навчилися азам польської мови та покращили навички спілкування англійською.


Ознайомлення з меню ресторану студентками Кутєповою Юлією та Дамаскіною Інною


Швиданенко Дмитро та Скрипкіна Юлія під час підготовки до обслуговування сніданку

Крім того, ректором Вищої школи було організоване ділове відрядження пізнавального характеру до інших країн Європи (Швейцарії та Італії), в ході якого студенти мали змогу ознайомитися з культурою інших країн.


Студенти ПУЕТ з ректором Вищої школи готелярства під час екскурсії