кафедра готельно-ресторанної та курортної справи

Стажування викладачів

Старші викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Рибакова С.С. та Дудник С.О. з 10 березня по 10 квітня 2024 року  у компанії SERVIO SOFT LLC пройшли курс навчання з програмного комплексу SERVIO HMS. Дякуємо керівництву компанії за надану можливість.

#servio, #готель #dreambig

          

6 березня 2024 року завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи д.т.н., професор Капліна Тетяна Вікторівна разом з гарантом ОП "Готельно-ресторанна справа" другого рівня вищої освіти к.т.н., доцентом Роговою Наталією Володимирівною пройшли навчання за програмою вебінару від Запорізької політехніки на тему: «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи».

Метою вебінару будо підвищення обізнаності учасників щодо проблем забезпечення академічної доброчесності, ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у цій сфері, а також обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту.

Вебінар спрямовано на формування глибокого розуміння важливості дотримання академічної доброчесності у науковій та освітній діяльності. За результатами вебінару отримано сертифікати.

          

В період з 5 лютого 2024 року по 16 лютого 2024 року, старший викладач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.е.н., Кирніс Наталія Іванівна в готелі "Optima Collection Галерея Полтава" пройшла навчання на тренінгу "Організація роботи служби Housekeeping у готелі". Набуті компетентності та отриманий практичний досвід зможе імплементувати у навчальний процес під час реалізації освітньо-професійних програм, підготовки та оновлення навчально-методичних матеріалів, модернізації практичних занять, у науковій роботі, керівництві кваліфікаційними роботами здобувачів вищої освіти. Дякуємо ТОВ "Готель Галерея" за можливість підвищення кваліфікації для викладачів закладів вищої освіти, адже це - організація якісного освітнього процесу.

          

21 листопада 2023 року завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи д.т.н., професор Капліна Тетяна Вікторівна та старший викладач к.е.н. Кирніс Наталія Іванівна завершили успішне навчання на курсі "IT for Uni: Bootcamp" з питань менеджменту та управління Асоціації "IT Ukraine". Головна мета курсу — поліпшити якість надання вищої освіти, збільшити кадровий потенціал і впровадити найкращі практики менеджменту внутрішніх процесів освітніх закладів на прикладі ІТ-індустрії. Лекторами курсу були керівники, кваліфіковані менеджери ІТ-компаній: Sigma Software, EPAM Ukraine, SoftServe, GlobalLogic та UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Крім того, до навчального курсу було запрошено експертів з міжнародною експертизою, представників Sana Commerce, Project Management Institute Ukraine Chapter, Opinov8, N-iX, Promova, the Open University, ENCHANCE Alliance та інші.

          

Гаранти освітніх програм «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти доц. Володько О.В. та другого (магістерського) рівня вищої освіти доц. Рогова Н.В. з 18 вересня по  25 вересня 2023 року  пройшли  Міжнародне підвищення кваліфікації на тему: «ТРАНСФЕР ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ В КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА УКРАЇНІ», м. Люблін (Республіка Польща). Організатором вебінару був Інститут Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян.

          

15.09.23 гаранти освітніх програм «Готельно-ресторанна справа» к.т.н., доцент Володько Ольга Василівна, к.т.н., доцент Рогова Наталія Володимирівна та викладачі кафедри готельно-ресторанної справи: к.т.н., доцент Положишникова Людмила Олександрівна, старші викладачі Рибакова Світлана Сергіївна та Дудник Світлана Олексіївна прослухали вебінар на тему: Інклюзивність в ресторанно-готельному бізнесі». Дякуємо спікерам: Ользі Михайловій, керівнику тренінгового центру PROFI CLUB і співзасновнику ГО «Ресторанна Гільдія» Олені Булах, голові ГО «Ассоціація рестораторів та готельєрів» м. Дніпро Оксані Бутурліна, директору центру компетенцій Федерації організацій роботодавців.

          

29.06.2023 р. доценти кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Володько О.В. та Рогова Н.В пройшли підвищення кваліфікації у ПНЗ «Київський Інститут післядипломної педагогічної освіти» за темою «Інтелект України. Українська мова».

          

У період з 22 травня по 29 травня 2023 року старша викладачка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Кущ Л.І. пройшла Міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) на тему : ТРАНСФЕР ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ В КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА УКРАЇНІ (м. Люблін, Республіка Польща).

          

04 травня 2023 року гаранти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» професор Капліна Т.В., доцент Володько О.В, доцент Рогова Н.В., викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи доцент Бичков Я.М., старший викладач Дудник С.О. на платформі UGF брали участь у воркшопі щодо використання штучного інтелекту від інвестора, підприємця, експерта з питань міжнародних фінансових ринків і криптовалют, фінансового радника, засновника Web3-університету професіи? маи?бутнього «Learn to Earn Global», засновника блокчеи?н-платформи «Amsets» Михайла Пацана на тему: «Практика використання штучного інтелекту». Спікер розповів про приклади застосування різних неи?ромереж для маркетингу, продажі, рекрутингу, бізнес-процесів та особистоі? продуктивності, ChatGPT. По закінченню воркшопу отримано сертифікати!

Щиро вдячні організаторам та спікеру за отриманні знання.

          

5 квітня 2023 року викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи к.т.н., доцент Денис Миронов та старший викладач Світлана Рибакова пройшли навчання на тему: "Організація і проведення публічних закупівель: процедура дій та документальний супровід". Дякуємо навчальному центру PROFICLUB та громадській організації "Ресторанна гільдія" за можливіть отримати професійне навчання.

          

14 квітня 2023 року викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи к.т.н., доцент Денис Миронов та старший викладач Світлана Рибакова підвищили кваліфікацію на тему: "Інженерна та комп'ютерна графіка. Комп'ютерна інженерія". По закінченню підвищення кваліфікації отримано сертифікати.

          

Протягом лютого-березня 2023 року доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи к.т.н. Положишникова Людмила Олександрівна брала участь у серії вебінарів від Вікторії Буник, що проводилися Академією гостинності на теми: "Адаптація - працівника, як основа успіху роботи", "Мистецтво проводити співбесіду", "Як проводити систему навчання працівника", "Як змінились люди з приходом війни? Як допомогти собі, гостю, команді?". По закінченню вебінарів отримано сертифікати.

          

06 березня 2023 року гаранти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» професор Капліна Т.В., доцент Володько О.В, доцент Рогова Н.В., викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи і студенти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» брали участь у вебінарі доцента Університету Луізіани в Лафайетті (США), учасника Програми Фулбрайта для фахівців (Fulbright Specialist Program) Павла Самсонова на тему: “Основні принципи створення онлайн-курсу”, метою було поширення кращих іноземних практик. Щиро вдячні організаторам та спікеру за можливість отримати закордонний досвід щодо створення онлайн-курсів.

          

2 березня 2023 року гаранти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» професор Капліна Т.В., доцент Володько О.В, доцент Рогова Н.В., викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи: доцент Бичков Я.М., старший викладач Кущ Л.І. пройшли підвищення кваліфікації за освітньою програмою вебінару «Мережевий етикет як умова психологічної рівноваги та психічного здоров’я». По закінченню вебінару отримано сертифікати.

          

20-27 лютого 2023 року старший викладач кафедри готелньо-ресторанної та курортної справи Дудник Світлана Олексіївна пройшла міжнародне підвищення кваліфікації на тему: «Неформальна освіта при підготовці бакалаврів в країнах Європейського союзу та Україні». Організаторами міжнародного підвищення кваліфікації були Інститут Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку (м. Люблін, Республіка Польща) та IESF ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян (м. Київ, Україна).

          

21 лютого 2023 року гарант другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа, освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» к.т.н., доцент Рогова Наталія Володимирівна брала участь в онлайн-зустрічі на тему: «Маркування харчових продуктів: інформативність споживача та відповідальність виробника». По закінченню вебінару отримано сертифікат.

          

21 лютого 2023 року гаранти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» професор Капліна Т.В., доцент Володько О.В, доцент Рогова Н.В.,  викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи і студенти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» брали участь у  благодійному вебінарі "Якість вищої освіти - світовий досвід".  Дякуємо організаторам та запрошеним спікерам Бернарду Гібітсу (США), Катаріні Ашкерц (Словенія), Регіні Венцкене (Литва) за змістовну програму, за отримані знання та навички.

          

9-10 лютого 2023 року гарант другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа, освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» к.т.н., доцент Рогова Наталія Володимирівна пройшла підвищення кваліфікації за темою: «Процедура захисту об’єктів операторів ринку харчових продуктів від шкідників: нормативна база». По закінченню вебінару отримано сертифікат.

          

13 жовтня 2022 року завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, гарант освітньої програми «Готельно-ресторанна справа», д.т.н., професор Капліна Тетяна Вікторівна брала участь у благодійному заході — підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників на тему «Безпека під час війни» з метою збору коштів на підтримку ЗСУ за ініціативи Полтавського державного аграрного університету. На захід були запрошені відомі фахові спікери. По закінченню вебінару отримано сертифікат.

          

17-23 вересня 2022 року доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н. Столярчук Валентина Миколаївна пройшла міжнародне стажування у Рієцькому університеті (м. Пореч, Хорватія) за програмою «Новий правопорядок (пост-) ковідного світу: соціально-економічні впливи, туризм і освіта (SEITO2022) та напрямом тренінгу «Інновації в гостинності та туризмі» з екзаменаційним результатом «відмінно А».

Програма стажування направлена на вирішення проблем у (пост-) ковідному світі, обмін знаннями та ідеями серед науковців, аспірантів та докторантів у режимі оф-лайн і онлайн (180 годин, в т.ч 60 годин аудиторної роботи та 120 годин самостійної роботи).

Паралельно Валентина Миколаївна долучилася до роботи V Міжнародної науково-практичної конференції «New law and order of (post) COVID-19 world: socio-economic impacts, tourism and education (SEITE2022)» в рамках якої представила на розгляд учасників конференції результати власних досліджень на тему: «Hospitality industry recovery under crisis conditions: applying the inverse thinking technique».

У ході візиту пощастило ознайомитися з особливостями діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу приймаючої країни. Також було обговорено потенційні напрями подальшої співпраці з учасниками конференції, зокрема можливості проходження міжнародної практики студентами ПУЕТ освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» на підприємствах готельно-ресторанної сфери Хорватії, намічено перспективи спільної міжнародної діяльності між викладачами.

          

Враховуючи, що формування у здобувачів освіти патріотизму та національної самосвідомості є одним із вагомих напрямків виховної роботи кураторів академічних груп зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа», 01.10.2022 р. куратори груп ГРСб2-41 доц. Володько О.В. та груп ГРСб1-31, ГРСб4-41 доц. Рогова Н.В. прийняли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції “Радянсько-комуністична окупація України. Національно-патріотичне виховання в сучасному закладі освіти”.

          

26.09.2022 р. доценти кафедри ГРКС Рогова Н.В. та Володько О.В. пройшли навчання за програмою підвищення кваліфікації (участь у конференції) «Психологічний супровід учасників освітнього процесу під час війни в Україні: результати ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів» і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації Просвітницькі програми» та отримали відповідні сертифікати.

          

1 червня 2021 року завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, гарант освітньої програми першого бакалаврського рівня вищої освіти «Готельно-ресторанна справа» д.т.н., професор Капліна Тетяна Вікторівна пройшла тренінг для керівників експертних груп і отримала сертифікат підвищення кваліфікації експерта національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

          

Викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи: к.т.н., доцент Володько О.В., к.т.н., доцент Миронов Д.А., асистент, к.е.н. Кирніс Н. І., старший викладач Кущ Л.І., старший викладач Рибакова С.С.  з 13 червня по 24 червня в рамках спільного проєкту із Центром освіти дорослих (ЦОД), Київським інститутом гендерних досліджень, Міжнародним фондом відродженння підвищили  кваліфікацію за програмою «Використання інструментів Google». Дякуємо організаторам та тренеру Юрію Антощуку за змістовну програму, за отримані знання та навички, які будуть використовуватись для надання якісних послуг.

          

Викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи д.т.н., професор Капліна Т. В., к.т.н., доцент Володько О. В., к.т.н., доцент Рогова Н. В., к.е.н., доцент Капліна А. С., к.т.н., доцент Положишнікова Л. О., старший викладач Дудник С. О., здобувач першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр» Дика Єлизавета, здобувачі другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр» Ходос Наталія та Остапенко Юлія спеціальністі 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»  з 1 лютого по 5 березня 2022 року пройшли міжнародне стажування на базі суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу республики Болгарія.  Тема стажування: «Сучасні методи та тренди управління міжнародними мережами в контексті цифрової економіки: європейський досвід». За результатами стажування отримали сертифікат про проходження міжнародного стажування в готельній мережі HVD (республіка Болгарія). Дякуємо організаторам: ХНЕУ ім С. Кузнеця, провідній мережі готелів HVD (Болгарія), міжнародній туристичній компанії «Турал С» (Болгарія) за цікаве насичене змістовне стажування.

          

Завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи д.т.н., професор Капліна Тетяна Вікторівна та доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи к.е.н. Капліна Анна Сергіївна в період з 9.04.2019 по  13.04.2019 пройшли стажування за програмою «Готельний і ресторанний менеджмент» (Познань),  практичні тренінги на посаді менеджера у  філії Міжнародного Лозаннського інституту готелярства, туризму і гастрономії (Швейцарія), технології регіональної Бразильської кухні під керівництвом шефа інструктора Карлоса Соареса.


Використання сучасного інформаційного забезпечення управління ресторанами «Беверлі Гілз» і «Голівуд»


Використання сучасного інформаційного забезпечення управління ресторанами «Беверлі Гілз» і «Голівуд»


Обговорення питань співпраці у науковій сфері з Віце – Канцлером  WSHiG w Poznaniu dr Roman David Tauber dr.h.c.,prof.


Спілкування з питань співпраці між керівництвом Вищої школи Готелярства і гастрономії (Познань, Польща -зліва направо- Віце – Канцлером  WSHiG w Poznaniu dr. Романом  Давидом  Таубером dr.h.c., prof., ректором dr. Богданом Трепінськи, директором департаменту роботи з іноземними студентами м-р Ольгою Ковінько, завідувачем кафедри ГРКС ПУЕТ(Україна), д.т.н., проф. Т етяною Капліною та доцентом, к.е.н. Анною Капліною.


Кабінет з Організації  ресторанного обслуговування


Участь у проведені тренінгу з обслуговування  у залі ресторану «Голівуд» для студентів 3-4 курсів Познаньської Вищої школи Готелярства і гастрономії


Участь у проведені тренінгу з обслуговування  у залі ресторану «Голівуд» для студентів 3-4 курсів Познаньської Вищої школи Готелярства і гастрономії


Участь у проведені тренінгу з обслуговування  у залі ресторану «Голівуд» для студентів 3-4 курсів Познаньської Вищої школи Готелярства і гастрономії


Кабінет з організації  барної справи


Номер для проведення практичних занять з теми «Прибиральні роботи в номерах»


Форма персоналу  готелю


Кабінет майстер-класів з регіональних кухонь


Зала засідань Вченої ради


Кейтерингове обслуговування у залі ресторану Вищої школи готелярства і гастрономії


Зала для проведення конференцій і нарад

          

Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат

Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат

Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат

Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат Сертифікат

Сертифікат Сертифікат